Suositut tekstit

tiistai 4. tammikuuta 2011

Talviajan Bollywood-tyylivinkkejä osa 1/2

Talviajan lämminsävyinen Bollywood-tyyli

by Kirsikka

Näin talviajan tapahtumiin ja illanviettoihin sopii hyvin lämminsävyinen ja piristävä bollywood-meikki ja esittelemmekin sen mukaisen bollywood-meikin sekä siihen sopivia bollywoodtyylisiä vaatteita ja asusteita.
Malleina toimi tiimistämme Karoliina ja Katja. Karoliina edustaa modernimpaa bollywoodia kuvissa, Katja klassisempaa intialaista tyyliä. Meikki on kummallakin samankaltainen.

Punainen ja kultasävyt sopivat erinomaisesti varsinkin joulunaikaan, mutta käyvät hyvin koko talven ajan jo pimeästä syksystä lähtien :)


Karoliinan meikki


1. Tehdään meikkipohja: levitetään meikkivoide ja sen päälle puuteria (vaihtoehtoisesti voi myös käyttää meikkipuuteria pohjana). Lopputuloksen pitäisi olla mattapintainen ja huom. omaa ihonsävyä vastaava. Tämän jälkeen voi myös vahvistaa kulmakarvoja jo kulmakynällä.
2. Levitetään koko luomelle valkoista luomiväriä. Sen jälkeen pelkästään liikkuvalle luomelle keltaista luomiväriä. Voi tehdä jo hieman varjostusta, enemmän keltaista silmien ulkonurkkiin.
3. Varjostetaan luomia punaisella luomivärillä ulkonurkista. Liikkuvan luomen keskikohtaan glitterimäistä kultaista luomiväriä, jota voi hieman pistää myös silmäkulmiin ja kulmakarvojen yläpuolelle kimalteeksi.
4. Tehdään silmiin vahvat ylärajaukset mustalla, joita jatketaan hieman yläviistoon vielä silmien ulkonurkista kissamaisesti. Lisätään myös ripsiväriä ripsiin, halutessaan voi laittaa tekoripsetkin.
5. Rajataan silmien alapuoli valkoisella rajauskynällä mahd. läheltä silmää, sen rajauksen jälkeen tehdään ohuet mustat rajaukset vielä ulkopuolelle alaripsiä lähemmäksi sekä laitetaan ripsiväriä alaripsiin.
Tämän jälkeen vielä rajataan huulet punaisella ja samalla sävyllä värjätään huulet huulipunalla.
Valmis!


Katjan meikki


Samat vaiheet kuin Karoliinan meikissä, Katjan meikissä käytettiin vaan kirkkaamman punaisen luomivärin sijaan ruskeanpunaista luomiväriä.
Huom. Kannattaa usein valita punainen luomiväri, jonka sävy on esimerkiksi hieman ruskeaan tai viininpunaiseen taittuva, sillä kirkkaanpunainen voi saada joskus varsinkin vaaleammat silmät näyttämään punoittavilta - ainakin ellei käytä myös muita sävyjä silmämeikissään.


Modernimpi Bollywood-tyyli Karoliinalla

Tikka (otsakoru) ja bindi (otsatarra) eBaysta. Punainen toppi Beautiful Fashion, intialaistyylinen sifonkihuivi Eurokangas, lantioketjuvyö kirpparilta, haaremihousut Intian Basaari. Kultaiset rannerenkaat H&M, punaiset rannerenkaat eBay.


Hieman perinteisempää tyyliä. Korvikset Tmi Asad, kaulakoru eBay, viininpunainen bolero kirpparilta, intialaistyylinen sifonkihuivi Eurokangas, lantiovyö Intian Basaari, dupatta (päässä oleva huivi) kirpparilta.


Klassisempi intialainen tyyli Katjalla

 
Tikka (otsakoru) ja bindi (otsatarra) eBaysta, korvikset GinaTricot, kaulakoru eBay, keltainen t-paita H&M, punaiset rannerenkaat kirppari ja eBay, kultaiset rannerenkaat H&M, intialaistyylinen sifonkihuivi Eurokangas, punainen satiinihame eBay.

Tässä myös Katja näyttää kaksi hyvää tapaa pitää päässä olevaa "huntua" eli dupattaa: joko heti päälaelle kiinnitettynä tai ison hiusnutturan juureen kiinnitettynä.


Ja loppuun vielä loistelias klassinen intialainen tyyli.

 
Korvikset ja kaulakoru Tmi Asad, viininpunainen pitkähihainen läpinäkyvä paita kirpparilta, sari-asuna käytetty pitkä intialaistyylinen sifonkikangas Eurokankaasta.


Luvassa pian osa 2, joka keskittyykin sitten enemmän uudenvuoden ja talven kimaltelevaan biletyyliin bollywood-vaikutteilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ota yhteyttä/anna palautetta